Het Culemborgs Kamerkoor zoekt een dirigent

vacature

Het Culemborgs Kamerkoor is een gemengd koor van ongeveer 22 leden. Het koor zingt klassieke muziek uit verschillende stijlperiodes, wereldlijk en geestelijk. De combinatie van oude en moderne muziek boeit ons het meest, maar we zingen ook (late) romantiek. Het merendeel van de concerten of andere muzikale activiteit ( 2 a 3 keer per jaar) is a capella, regelmatig met een intermezzo en begeleiding van een instrumentalist. Een enkele keer voeren we een programma uit met een instrumentaal ensemble en (beroeps) solisten.
Met enthousiasme weet het koor een voor amateurs aansprekend niveau te bereiken. We willen daarvoor hard werken, maar plezier in het zingen is ook een belangrijkste drijfveer. Harmonie in de samenwerking met de dirigent vinden we erg belangrijk.
Het streven naar kwaliteit willen we realiseren door stemvorming, thuisstudie (mogelijk ondersteund door b.v. midifiles als MuseScore) en het trouw bijwonen van de wekelijkse repetitie (donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur te Culemborg). Ook een studiedag behoort tot de mogelijkheden.

Van de dirigent verwachten we:
• Opleiding Koordirectie (bij voorkeur bachelor praktijkdiploma koordirectie) of een aansprekende ervaring in het dirigeren van een koor
• Ervaring met het dirigeren van ensemble en solisten
• Enthousiasme, een goede didaktiek, in staat zijn een goede communicatie met het koor en het bestuur te onderhouden
• Eigen ambitie en mogelijkheden van het koor op elkaar af te stemmen
• Brede muzikale belangstelling, thuis in oude en hedendaagse klassieke muziek, wereldlijk en geestelijk repertoire
• Woonachtig in of rondom de regio heeft onze voorkeur
• De verbinding met het koor wil aangaan voor minimaal een jaar met een proeftijd van 3 maanden.

De vacature ontstaat medio maart. Salariëring: conform de tarieven van de KBZON. Met kandidaten van onze voorkeur volgt een gesprek in de maand februari 2018. Het leiden van een proefrepetitie maakt deel uit van de selectieprocedure, daarvoor kunt u op afspraak het koor al bezoeken tijdens een repetitie. U kunt Uw sollicitatie met motivatie en CV via mail sturen naar Mevr. Y. van Heesewijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nadere informatie over ons koor vindt U op deze site en op onze Facebookpagina.