driekoningenconcert

Dit programma is uitgevoerd op zondag 10 januari 2010 in de Nederlands Gereformeerde kerk te Culemborg. Het concert stond onder leiding van Hein Franssen. Medewerking: Andrea van Beek, sopraan en Marc Laeven, piano.

1.            Hubert Parry (1848 – 1918):        Welcome, Yule!
2.            John Tavener (*1944):                 a) The Lamb
                                                                    b)Today the Virgin
3.           Francisco Guerrero (1528-1599):   a) Niño Dios d’amor herido
                                                                       b) Canite tuba
4.            Joaquin Nin (1879-1949): Uit 10 Spaanse Kerstliederen voor sopraan en piano:
              a) Villancico Asturiano
                  “Er is niets zo mooi, als het kijken naar het Kindje in de kribbe.”
              b) Villancio Gallego
                  “Laat de engelen zachtjes zingen om de krullebol niet wakker te maken.”
              c) Villancico Vasco
                  “Kom naar huis, jongen, om samen met je vader  en moeder kerstnacht te vieren.”
              d) Villancico Casetellano
                  “Josef timmerde, Maria deed de was, en het kindje kwam zomaar uit het paradijs gewandeld.”
              e) Villancico de Cordoba
                  “Moeder, er staat een kind voor de deur. Laat hem binnen om zich te warmen.”
              f) Villancico Murciano
                  “Deze nacht gaat het gebeuren! Glorie aan de vader en de maagd Maria.”
              g) Villancico Andaluz
                  “Luister naar het klokgelui.”
5.           Jetse Bremer (*1959):                Het komet een schip geladen
              Ludo Claesen (*1956):               Ons is gheboren
              Henk Badings (1907-1987):       Driekoningenlied
6.           Louis Toebosch (1916-2009):   a) In Dulci Jubilo