Concert met Maarten Koningsberger 10 en 11 december 2015

Het Culemborgs Kamerkoor en Koorklas Culemborg zongen in december 2015 "Die schöne Müllerin" samen met Maarten Koningsberger (bariton), Esther Steenbergen en Olga Franssen (gitaar). In een bewerking van Hein Franssen brachten ze samen het verhaal van de jonge leerling-molenaar die hopeloos verliefd wordt op de mooie dochter van zijn leermeester.

Deze versie met gitaren is een prachtige bewerking die wat betreft warmte, transparantie en kleurenrijkdom vele versies voor piano overtreft.

Het werk verscheen in 1824 in vijf delen. Het verhaal is gebaseerd op een gedichtencyclus van Wilhelm Muller over de verliefde naïeve leerling-molenaar. Hij wordt geleid door de beek, zijn beste vriend en zijn uiteindelijke bestemming.