Maarten Koningsberger

Een grote verscheidenheid van stijlen is kenmerkend voor Maarten Koningsberger. Dat geldt voor zijn operarollen maar zeker ook voor zijn liedrecitals. De pers kopte o.a: "Koningsberger zingt groots recital" (Trouw), "Koningsberger triomfeert in Vocale Serie" (Telegraaf).

Hij heeft zich op dit gebied een internationale reputatie verworven en inmiddels meer dan twintig cd opnames op zijn naam staan, waaronder Schubertliederen met Graham Johnson bij Hyperion, "Music of the Spheres" (Lute- en Consortsongs) bij Globe, "Les Grands Motets de Mondonville" met Les Arts Florissants bij Erato en liederen van Fanny Mendelssohn met Kelvin Grout bij Troubadisc. Op het label Tatlin is de "Winterreise" van Franz Schubert uitgebracht met Roger Braun aan de piano en bij Et´cetera is "Die Schöne Müllerin" verschenen (met Esther Steenbergen en Olga Fransen op gitaar).
De pers overdeze cd: "Fraaie proeve van liedkunst" (Volkskrant) en "werkelijk prachtige bewerking, die wat betreft transparantie, warmte en kleurrijkdom vele versies voor piano overtreft" (Parool).

Hij gaf concerten  in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, de Carnegie Hall in New york, de Staatsoper in Berlijn, en daar mag dan nu Culemborg zich bij scharen. Maarten Koningsberger geeft les aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en het Conservatoire National Supérieur in Parijs.