algemene informatie over het Culemborgs Kamerkoor

Het Culemborgs Kamerkoor (CKK) is opgericht in 1975. Het is een gemengd koor met ongeveer 25 leden. Naast het ‘typische’ en vaak wat minder bekende kamerkoorrepertoire dat het koor vanaf de oprichting zingt, schuwt men het “ijzeren” koorrepertoire niet. Maar er wordt dan wel iets speciaals aan toegevoegd, bijvoorbeeld een nooit  eerder gebruikte instrumentale begeleiding. Recente voorbeelden zijn: het Stabat Mater van Pergolesi begeleid door een blokfluitensemble en het Gloria van Vivaldi met een klein strijkersensemble.  In 2013 werd samengewerkt met het Culemborgse koor Marcantus Vocaal ensemble om zo dubbelkorige werken te kunnen zingen. Ook dit past in het streven steeds iets unieks te doen. In juni 2017 werd de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd in de oorspronkelijk bezetting: koor, solisten, harmonium en piano.

De leden van het koor studeren thuis, repeteren wekelijks en krijgen stemtrainingen van een zangpedagoge, dit alles om een aansprekend niveau te handhaven.

We streven er naar om twee keer per jaar een concert te geven. Concerten worden aangekondigd in de regionale pers en op het internet. Ook worden flyers verspreid. Ongeveer twee keer per jaar brengt het CKK een digitale nieuwsbrief uit die na verkregen toestemming verstuurd wordt aan belangstellenden.

Behalve de grotere concerten laten we graag van ons horen op gelegenheden als de Open Monumentendag. Actuele informatie over het koor vindt u op deze site of via facebook op www.facebook.com/culemborgskamerkoor.

Er wordt gerepeteerd op donderdagavond van 20:00u tot 22:15u.

Bank: IBAN nummer: NL61INGB0008457225 t.n.v. Culemborgs Kamerkoor te Culemborg.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rivierenland te Tiel onder nummer 40156706.

repetitietijd en -adres

Nederlands Gereformeerde kerk (voormalige synagoge)
Jodenkerkstraat
Culemborg